Bäkkärin #klassikkovitsi -palstalla haastetaan stand up -koomikot keksimään uusia vitsejä vanhoihin vitsiasetelmiin. Ensimmäisessä osassa Mika Eirtovaaralta kysytään, kuinka monta henkilöä tarvitaan vaihtamaan lamppu.

Haastattelu ja editointi Anni Sarasti

 

Mika Eirtovaara on paitsi yksi suomalaisen stand up -komiikan kulmakivistä, myös STAND UP! -tv-sarjan isäntä, The Comedians -yhtyeen basisti, Tampereen teatterin komediamenestyksen ‘Näytelmä joka menee pieleen’ ohjaaja, Ali Jahangirin kanssakoomikko Tuhat ja yksi naurua -kiertueella ja… turkulainen. Ainakin melkein turkulainen. Hän on myös mies, joka ei ennestään osaa lampunvaihtovitsejä, ja jolle tosielämässä lampun vaihtaminen on työlästä.

Montako Ali Jahangiria tarvitaan vaihtamaan lamppu, Mika Eirtovaara?

Ei yhtään. Se puhuu ittensä siitä ulos.

Montako ohjaajaa tarvitaan vaihtamaan lamppu?

Riippuu teatterista. Ja ohjaajan egosta. 0–7.

Entä montako turkulaista?

Emmää vaa tiiä. Ai ny vai?

Tai basistia?

En ymmärrä kysymystä.

Montaako stand up -koomikkoa tarvitaan lamppuhommissa?

Neljä open micia*. Mutta matkoja ei makseta.

No montako Mika Eirtovaaraa vaatii, että lamppu saadaan vaihtoon?

Olen päässyt nyt yhdeksääntoista ja sitä ei oo vieläkään vaihdettu. Ensimmäinen Mika havaitsee palaneen lampun, toinen kieltää sen, kolmas tuskastuu, neljäs romantisoi sen ajan kun ei vielä ollut sähköjä ja viides on sitä mieltä että ei ole siitä lampusta kiinni, anna olla.

Mika Eirtovaara Tuhat ja yksi naurua -kiertueella Ali Jahangirin kanssa neljässätoista eri kaupungissa 22.10.–20.1.2016 – OSTA LIPPUSI NYT! Saman miehen voit nähdä myös kotisohvaltasi käsin STAND UP! -ohjelman isäntänä torstaisin klo 22 Nelosella, alkaen 24.11.2016. Kuten alla näkyy, myös ohjelmasta voi bongata hehkulamppuja, joita stand up -koomikot eivät vaihtaneet.

*Open mic -koomikolla tarkoitetaan uraansa aloittelevaa stand up -koomikkoa, joka esiintyy ammattiklubeilla yleensä palkatta konkareiden välissä n. 5-10 minuuttia.