Internet sai kysyä stand up -koomikko Anitta Ahoselta mitä vain. Tämä syöpäkoomikoksi itseään kutsuva ammattinaurattaja on joskus keikalla muun muassa liikuttunut omista sanoistaan ja verrannut itseään makkaraan. Lisäksi puhuttiin siitä, mikä vittu on vaginatumppi.

Teksti ja editointi Anni Sarasti

Muistatko vielä ensimmäisen stand up -rutiinisi? Mistä se kertoi?

En mä oikein muista. Tää menee 90-luvulle, eihän niitä kukaan muista. Joskus 2000-luvun alussa mä kerroin semmoista, missä vertasin itteäni HK:n siniseen, että mä oon yhtä freshi kuin HK:n sininen. Tehty lihaa säästämättä ja laadusta tinkimättä, kestää isältä pojalle, parhaimmillaan peiton alla. Pimeessä. Sinapin kanssa. Kylmänä.

Onko väliä, että onko nais- vai mieskoomikko: onko yleisö sama, onko vaikeampi saada miehet nauramaan? Yleensä naiskoomikot on ronskimpia… vai onko?

Onko väliä, että onko naiskoomikko vai mieskoomikko… No, mä en oo koskaan vielä ollu mieskoomikko, eli vaikea sanoa, oon tällä naiskoomikkoudella yrittäny pärjätä. Olen ronski, koska ne jutut on toimineet parhaiten. En tietoisesti ole tavoitellut sitä ronskiutta.

Miehiä ei oo vaikeampaa saada nauramaan. Miehet vastaanottaa helpommin härskiä läppää, naiset saattaa ehkä vähän kauhistellakin sitä. Vanhemmilla naisilla on elämänkokemusta, ne kyllä on ihan messissä. Ei kaikki naiskoomikot oo ronskeja. Toiset on härskimpiä kuin toiset.

Jos olisi pakko valita vain yksi aihe, josta joutuisit tekemään komiikkaa koko loppuelämäsi ajan, niin mikä se olisi?

Eilisen syöpäkontrollin perusteella sanoisin, että leimaudun ehkä syöpäkoomikoksi. Kyllä se tavalla tai toisella aina seuraa mua. Syöpäkontrolliin on aina epämiellyttävää mennä. Koskaan ei tiedä kuka lääkäri siellä on. Ja sitten siellä näkyykin jotakin. Ja sitten käykin ilmi, että se on vaan arpikudosta ja vaginatumppi. Ehkä siitä tulee lavalle juttua, että mikä vittu on vaginatumppi. Se on se, kun vagina kun on sidottu ompeleella pussiksi, että se pysyy tuolla, vaikka ei ole kohtua. Mulla on semmonen vaara että pillu on irti. Se voi pudota.

Tai sitten vanha äiti. Kun se joskus kuolee niin puhutaan varmaan siitä, että miltä tuntuu kun äitiä ei enää ole. Tähän asti kun on odoteltu, että koska se äiti kuolee.

Mitä teet jos tajuat, että vitsi menee yleisöltä ohi eikä nauratakaan?

Sitten pelastan se jutun jollain toisella jutulla tai kommentoimalla siitä jotakin, kuten ”tää toimi junassa hirveen hyvin, kaikki nauroi vaikka olin yksin siellä allergiahytissä”. Tai sitten menemällä eteenpäin, vaihtamalla toiseen aiheeseen. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan.

Millä eritteellä irtoaa parhaat naurut?

Tällä hetkellä settiin kuuluu sekä pissajuttuja että kakkajuttuja että vaginasyöpäjuttuja. Koko navanalusta kokonaisuutena kelpaa materiaaliksi, en lähde sieltä yksittäistä eritettä nostamaan.

Voiko nainen olla yhtä hauska kuin mies?

Nainen voi olla hauskempi kuin mies, ei tämä mikään kilpailu ole. Naiset voi olla hauskempia, yhtä hauskoja tai vähemmän hauskoja kuin miehet. Sen takia on paljon erityyppisiä koomikoita, että joku voi tykätä yhden jutuista ja joku jonkun toisen. Siinä se rikkaus on.

Aiotko tehdä Ilari Johanssonit: ottaa housut pois lavalla ja pyytää yleisöstä katsojan kuvaamaan?*

Ai, onko se näinkin tehnyt? Helposti voisin kokeilla itsekin. Paremmin lähtisi kyllä tissien näyttäminen, ja oon mä saattanut joskus vähän paitaa nostellakin. Kaikkeahan sitä voi tehdä jos on hyvä flow-tila, mutta en mä usko, että sitä kukaan alkaisi kuvaamaan. Tähän asti mä oon saanut rahaa siitä, että pidän vaatteet päällä. Se on vähän erilaista viihdettä sitten jos ottaa slipoverin pois.

* Kysymyksestä ei käy ilmi, milloin, missä tai herra ties miksi Ilari Johansson on näin toiminut. Suomen Stand Up Clubille ei ole – luojan kiitos – jäänyt kyseisestä tapahtumasta muistijälkeä tai todistusaineistoa.

 

 

Anitta Ahosen pissa- kakka- ja syöpäjuttuineen voit yhyttää Nelosen Stand Up! -ohjelman taltiointiklubilta Helsingin Gloriasta. Klubeja on yhteensä kymmenen 29.6.–1.7. ja 25.–26.8., liput ennakkoon 12,50 €. Anitta on lavalla pe 30.6. klo 21.