Jos annat internetille luvan kysyä koomikolta mitä vain, saattaa kysymys koskea Minni Hiirtä. Tällä kertaa Bäkkärin haastattelussa beatbox-artisti, ääniefektivirtuoosi, koomikko ja 11 miljoonan YouTube-näytön mies Rudi Rok, jonka mielestä kaikki vauvat osaavat beatboxata.

Haastattelu ja editointi Anni Sarasti

Mistä tulee nimi Rudi Rok?

Se lukee mun passissa. Se on mun oikee nimi.

Kuinka monta kertaa vuodessa saat olla äänessä?

Mä oon koko ajan äänessä. Mulla on 100–200 keikkaa vuodessa. Ja koska haluaisin olla vielä enemmän äänessä, mulla on YouTube-kanava – sitten kun en ole keikoilla, mä voin olla siellä äänessä. Sitten on vielä leffa, ja ääninäyttelyhommat. Jos naapureilta kysytään, niin ei tarttis varmaan olla niin paljon äänessä.

Missä voi oppia beatboksaamaan?

Mun kursseilla, sillon kun mä pidän niitä. Niitä voi tilata vaikka Suomen Stand Up Clubilta [nauraa]. Tähän asti kursseja siis on tehty tilauksesta. Ehkä jossain vaiheessa pitäisi järkätä joku avoin, jolle kuka tahansa vois tulla.

Osasitko beatboksata jo vauvana?

Joo. Osasin jonkun aikaa, mutta sitten kun opin puhumaan, unohdin ja opettelin sen uusiksi parikymppisenä. Mä oon sitä mieltä, että kaikki osaa beatboksata vauvana, sitä ei vaan tajuta. Me tehdään ääniä vaikka kun me ajetaan leluautoilla. Mitä jos me jatkettais sitä? Kyllä ne äänet kehittyisivät. Monet vaan alkaa ajatella että se on lapsellista ja lopettaa äänten tekemisen.

RudiRok

Rudi Rok on yksi niistä harvoista suomalaisista koomikoista, jonka ura on kansainvälinen. Plakkarissa on mm. tube-maailman Oscar-gaalaksikin kutsutun VidCon-tapahtuman juonto ja esiintyminen Hollywoodin Laugh Factoryssa. Miehen työpöydällä on tällä hetkellä muun muassa supersankarielokuva Volume. 

Mitä ääntä et vaan osaa tuottaa, vaikka kuinka treenaat?

Piano… [Yrittää muutaman kerran.] Mutta joku päivä.

Miksi Minni Hiirestä tulisi hyvä ruoka-arvostelija?

Jaa-a. [Miettii. Spekuloi haastattelijan kanssa, että onko kysyjällä kysymykseen jokin nokkela vastaus jo mielessä.] Ehkä siksi, että se voi aina arvostella Mikin ruokia, ja kaikkiahan kiinnostaa, että miten Mikki on sen ruoan tehny.

Mitä sanot hevosille Hevoskuiskaaja-videollasi?

Mä käyn keskustelun sen hevosen kanssa, että jos se suostuu tekemään mun kanssa videon, jossa mä sanon ”nyt” ja se tulee mun luokse, niin mä jään sille palveluksen velkaa. Ja, että joskus voidaan tehdä niin, että kun SE hirnuu, MÄ tulen sen luokse. Jos se haluu näyttää sen kavereille, että se osaa sanoa ihmiselle ”nyt”.

 

Rudi Rokin, hevosen, monta muuta eläintä ja ilmiötä voi kuulla Helsingin Finlandia-talon lavalla 18.11.2016 THE SHOW -spektaakkelissa! Parrasvaloissa tällöin myös Roope Salminen ja Improryhmä Kolina, mentalisti Pete Poskiparta sekä drag queen Jukka K. Mukaan mahtuu vielä, OSTA LIPPUSI NYT!

Haastattelukysymykset kerättiin Suomen Stand Up Clubin Facebook-kanavalla.