Bäkkärin #klassikkovitsi -palstalla haastetaan stand up -koomikot keksimään lonkalta uusia vitsejä vanhoihin vitsiasetelmiin. Tällä kertaa Riku Sottinen sai pohtia, mitä suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kukin tekivät missäkin tilanteessa.

 

Riku Sottinen on Vuoden stand up -tulokas vuosimallia 2006. Häntä on nähty stand up –lavoilla säännöllisesti jo vuodesta 2005, jolloin hän eteni Sub TV:n Get Up! Stand Up! -sarjassa finaaliin Pirjo Heikkilän ja Sami Hedbergin kanssa. Sottinen on yksi maamme lahjakkaimmista improavista koomikoista. Hän on myös niittänyt mainetta paikoin surrealistisella komiikkajournalismillaan Antti Haapalan kanssa Haapala & Sottinen -podcastissa.

 

Mutta ei siitä sen enempää. Pyysimme nimittäin Rikua jatkamaan seuraavia lauseita:

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen lääkäri vertailivat tekemiään leikkauksia.

Norjalainen leikkasi linkkuveitsellä umpisuolen, ruotsalainen leikkasi kynsisaksilla sydämen. Suomalainen leikkasi mustekynällä lapsiperheiltä.

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kilpailivat, kuka jaksaa uida Atlantin yli.

Norjalainen uimari ei päässyt perille, se jäi matkalle rakentamaan öljynporauslauttaa. Ruotsalainenkaan ei päässyt perille, se jäi matkalle rakentamaan kaloille 3G-verkkoa. Suomalainen uimari ei edes lähtenyt, se jäi kotiin rakentamaan uraa Seiska-julkkiksena.

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen olivat lentokoneessa. Koneessa oli liikaa painoa, joten kaikkien piti heittää jotain ikkunasta.

Ruotsalainen heitti Ikean huonekalut. Norjalainen heitti turskaa. Suomalainen heitti ruotsalaisen ja norjalaisen, mikä on ihan oikein, sillä nämä idiootit oli tuoneet huonekaluja ja kaloja lentokoneeseen.

Ruotsalainen, suomalainen ja norjalainen miettivät, kuinka kaukana Afrikka on.

“Afrikka on niin kaukana, että sinne lentää muuttolinnut”, sanoi ruotsalainen. “Afrikka on niin kaukana, että sinne ei nää meidän korkeimmalta vuorelta”, sanoi norjalainen. “Se ei ole tarpeeksi kaukana”, sanoi perussuomalainen.

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen yrittivät hukuttaa murheensa.

Ruotsalainen hukutti murheensa nuuskaan, tuli paha olo. Norjalainen hukutti murheensa viinaan, tuli paha olo. Suomalainen hukutti murheensa keikuttamalla venettä Polvijärvellä, tuli tuomio.


Riku Sottisen voit nähdä livenä Stand Up! -kiertueella kuluvalla viikolla seuraavasti.

SALO to 23.3.2017 – Mika Eirtovaara, Riku Sottinen & Toni Jyvälä – KLIKKAA LIPPUKAUPPAAN
RAUMA pe 24.3.2017 – Mika Eirtovaara, Riku Sottinen & Toni Jyvälä – KLIKKAA LIPPUKAUPPAAN
PORI la 25.3.2017 – Mika Eirtovaara, Riku Sottinen & Toni Jyvälä – KLIKKAA LIPPUKAUPPAAN