Internet sai kysyä stand up -koomikko Ali Jahangiriltä ihan mitä vain. Se kysyi näkkileivästä ja elämän tarkoituksesta.

Editointi ja haastattelu Anni Sarasti

Ali, kuka on maailman hauskin iranilaiskoomikko, jos sua ei lasketa?

Hahah, ai jos mua ei lasketa? Se tyyppi kyllä kuollu, se tapettiin koska se oli koomikko – Farrokh Zad. Vallankumouksen jälkeen ne veti siltä nirrin pois. Englannissa on sellainen kun Hadi Khorsandi – se on mielettömän hauska tyyppi. Sen tytär Shappi Khorsandi on aika suosittu koomikko englannissa.

Mikä on elämän tarkoitus?

Elämän tarkoitus on lakata kysymystä että mikä vittu on elämän tarkoitus. Eiks porukka oo jo väsynyt siihen kysymykseen? Jos elämällä joku tarkoitus on, niin se selviää sillä että elää.

Ketkä kolme suomalaista politiikkoa pärjäisivät paremmin stand up -koomikkoina kuin politiikassa?

Kyllä poliitikkojen tehtävä on jatkaa poliitikkoina ja koomikoiden tehtävä jatkaa koomikkoina. Jos on pakko vastata, niin mä sanoisin että Kekkonen, Ahtisaari ja Halonen. Heidän kunnianhimollaan suomalainen komiikka olis jollain ihan eri tasolla kun mitä se olis nyt. Kunnianhimoa pitää olla tässä hommassa. Muuten jää paikoilleen eikä kehity.

Onko joku joskus vetänyt herneet nenään keikalla heitetystä läpästä niin pahasti, että olisi tullut suuriakin jälkipuinteja?

Mä oon päätyny aika usein blogeihin. Kerran multa pyydettiin kommenttia blogikirjoituksesta, joka oli tehty mun pari päivää aiemmin olleesta keikasta. Mä sanoin, että ensinnäkin: siellä illassa oli varmaan sata muuta ihmistä, tämä oli vaan yhden ihmisen näkemys. Toisekseen, en mä lähde mitään yksittäistä vitsiä puolustelemaan. Voin pyytää anteeksi, mutta en ala puolustamaan.

En oo oikein jaksanut osallistua mihinkään puinteihin. Kun joku ihminen suuttuu jostain, ei kannata ruveta väittelemään. Hänellä on oikeus suuttua ja mulla on oikeus sanoa niitä asioita, joista hän suuttui. On ihan turhaa lähtee pahottamaan omaa mieltään siinä, jos joku ei tykänny.

 

Montako desibeliä Ali pystyy huutamaan?

Huutamaan? Ehkä sata. Oikeella mikrofonilla mä saan kyllä tärykalvot rikki.

Kumpi puoli näkkileivästä tulee voidella?

Jos on vierailulla, pitää voidella tasaiselle puolelle. Sillä sä osoitat kunnioitusta, että mä en tullu tänne syömään kaikkee sun voita. Mutta sitten kun sä oot himassa… jos sulla on näkkäriä himassa niin sitten kannattaa miettii uudestaan, miks sä elät. Jos sä oikeesti syöt himassa näkkileipää niin vedä ittes jojoon.

Tässä oli nämä kysymykset. Tai niin, kyllähän joku kysyi myös, että ’Tuutko mun vaimoksi’.

Sano sille että riippuu kamelien määrästä. Se riippuu vaan kamelien määrästä.

 

Kysymykset kerättiin Twitterissä ja Facebookissa. Ali on Tuhat ja yksi naurua -kiertueella Mika Eirtovaaran kanssa neljällätoista paikkakunnalla 22.10. alkaen. Hanki lippusi NYT.