Kathy Griffin on Grammylla ja kahdella Emmyllä palkittu stand up -koomikko, tv-persoona, bestseller-kirjailija ja… ilmiö. Rääväsuinen, kiistelty ja rakastettu ilmiö. Hän piipahtaa Helsingissä maailmankiertueensa etapilla to 23.11. Muun muassa nämä asiat vakuuttivat meidät naisen erityislaatuisuudesta:

Teksti Anni Sarasti

 

1) Palkitun tv- ja stand up -uran lisäksi lisäksi hänen ansioluettelossaan on kokoelma populaarikulttuurin historian katu-uskottavimpia sivurooleja, kuten mielisairaanhoitaja Eminemin Real Slim Shady -musiikkivideolla…

….tai silminnäkijä Pulp Fictionin kolarikohtauksessa. Lisäksi hänet on nähty mm. Bel Airin prinssissä, Salaisissa kansioissa, Seinfeldissä ja ääninäyttelijänä Simpsoneissa.

2) Hän ei pelkää ruotia maailman epäkohtia, kuten Donald Trumpia – joskin hän viimeksi teki sen julkaisemalla valokuvan, jossa pitelee Trumpin veriseltä irtopäältä näyttävää figuuria.

Toukokuussa Kathy Griffin julkaisi valokuvaaja Tyler Shieldin otoksen itsestään ja Yhdysvaltain istuvan presidentin runnotusta päästä. Kansa odotetusti raivostui – paitsi Trumpin perhe, myös Griffinin työnantajat CNN:ia myöten. Vielä samana päivänä Griffin julkaisi vuolaan anteeksipyyntönsä ja selitti olevansa koomikko, joka tässä tapauksessa ylitti hyvän maun rajat.

Toki kritiikin muoto oli kyseenalainen, mutta sievistelystä tai kekseliäisyyden puutteesta Kathy Griffiniä ei ainakaan voi syyttää. Nyt, muutama kuukausi tapahtumien jälkeen, Griffinin kysyntä on hänen nettisivujensa mukaan suurempaa kuin koskaan. Syksyn 2017 maailmankiertueensa “Laugh Your Head Off” ruotii muun muassa Trumpin pään tapausta 18 kaupungissa Australiassa, Aasiassa ja Euroopassa.

NAILED IT! #capitolrotunda

A post shared by Kathy Griffin (@kathygriffin) on

Videolla Griffinin paljon, paljon edellä mainittua sovinnaisempi kannanotto (joskaan ei ollenkaan sovinnainen sekään).

3) Hän on maailmanluokan improvisoija.

Kathy Griffinin ura käynnistyi maineikkaasta The Groundlings -improvisaatioryhmästä, joka tunnetaan lukuisien Hollywood-viihteen käsikirjoittajien ja näyttelijöiden ponnahduslautana. Groundlings-tausta on myös mm. Jimmy Fallonilla, Conan O’Brienilla ja Frendien Phoebena tunnetulla Lisa Kudrow‘lla. Griffin on myös esiintynyt maailman parhaaksi impro-ohjelmaksi tituleeratun Whose Line Is It Anywayn neljässä jaksossa.

4) Hän esiintyi tässä eeppisessä mainoksessa…

…aikana, jolloin Kenwood on nähtävästi valmistanut äänentoistolaitteita.

 

 

5) Bonus-syy: Griffin rakastaa Helsinkiä ja hänestä Niinistö on “real news.

 

 

Kathy Griffinin poikkeaa myös Helsingissä Laugh Your Head Off -maailmankiertueellaan: Peacock 23.11.2017 klo 19 – klikkaa lippukauppaan!