Internet sai kysyä stand up -koomikko Iikka Kiveltä mitä tahansa ja osoittautui pinnalliseksi – huomattava osa kysymyksistä käsitteli Iikan pukeutumista. Tällaisia vastauksia saatiin:

Teksti ja editointi Anni Sarasti

Mark Zuckenbergillä on vain harmaita t-paitoja vaatekaapissa. Onko sulla sama juttu Batman-paitojen kanssa?

Ei. Mulla on siellä Batman-paitojen lisäksi myös Star Wars – ja Jurassic Park -paitoja. Ei passaa jämähtää liikaa yhteen.

Mistä sä hankit nuo sikahienot nörttipaidat?

Tässä tulee nyt vähän mainosta, mutta Game Stopista mä oon niitä ostanut, niillä on aika paljon hyviä. Mä keräilen myös luontopaitoja, missä on hirviä ja poroja. Niitä, mitä myydään Lapin turistikeskuksissa. Mun tarkotuksena on tehä niistä hirvipaidoista tosi iso juttu vielä aikanaan. Sitten kun Sannille saadaan semmoinen päälle, niin se menee läpi. Jos JVG popularisoi NHL-pelipaidat, niin mä teen sen saman hirvipaidalle.

Mikä ratkaisi sun voiton Naurun tasapainossa?

Naurun tasapainon voittajia on yhdistänyt se, että kaikki on vähän outoja. Jutut on ehkä vähän synkempiä ja mustempia, mutta minä ja Matti ja Roope ollaan tyyppeinä aika kilttejä, sellaisia hiljaisen energian miehiä kuitenkin. Ehkä se on semmonen yhdistelmä, mikä vetoaa suomalaisiin; että jos oot synkkä ja hauska, mutta et pidä hirveästi meteliä itsestäs. Onhan BB:säkin vähän samanlaisia voittajia, ei ne ikinä ollu niitä räväkimpiä, vaan sellasia mukavia kavereita. Ehkä semmoinen tietty keskinkertaisuus ja vaarattomuus.

Aika monella suomalaisella jutut kertoo keski-ikäisenä ja keskiluokkaisena miehenä olemisesta lisättynä stereotyyppisillä mies-nais-vitseillä. Miksi näin?

Sen takia, kun suurin osa koomikoista on keski-ikäisiä keskiluokkaisia miehiä. Tämä oli aika helppo.

(Teksti jatkuu videon jälkeen.)

Miksi kaikki suomalainen stand up on väistämättä paskaa?

Miksi suomalainen stand up -kommentointi on aina näin paskaa?

Mihin kysymykseen olet aina halunnut vastata?

Siihen, että lähdetkö käymään kiertoradalla, pääset ilmaiseksi. Siihen vastaisin että, kyllä lähden, kiitos, mukava homma.

Jos sinulla on huono päivä ja keikka tulossa, miten saat itsesi lavalle – ja yleisön vielä mukaan?

Mun niksi on se, että mä en lähde hakemaan mitään tunnetilaa. Mä otan sen, että mikä nyt on päivän fiilis, hyväksyn sen ja lähden siitä. Riippumatta siitä, kuinka paska päivä on, niin lavalle meneminen on päivän kivoin juttu. Mitä huonompi päivä, sitä mieluummin sinne menee, koska siellä on hyvä olla.

Yleisön energiaan pitää mennä mukaan; ensin testata sitä parilla jutulla. Jotkut yleisöt tykkää siitä, että niille jutellaan, jotkut tykkää siitä, että niille tiukasti paukutetaan vitsejä. Toimittajat ja opettajat ei tykkää mistään. Niitä ei vaan saa mukaan. Ne ottaa ittensä liian vakavasti. Ja työnsä. Tai sitten opettajat ja toimittajat ei jaksa kuunnella sitä, että joku pipopää vittuilee ja länkyttää niille, koska ne saa kuulla sitä duunissaankin ihan tarpeeksi.

Onko sulla vielä Iikan sammakot -VHS tallessa?

Tämä on kyllä hieno kysymys. Pitäis varmaan kysyä vanhemmilta, että onko niitä VHS:iä missään jemiksessä. Jos mä löydän sen, lupaan laittaa tälle kysyjälle kuvan siitä.

 

Iikan voit nähdä Voittajat On the Road -kiertueella ympäri Suomen 24.2.–13.5.2017. Lavalla myös Matti Patronen, Robert Pettersson ja Jape Grönroos. Katso kiertueaikataulu täältä!